×
search-icon Created with Sketch.

,,Cufărul cu emoții” – elevii din sectorul 5 ȋnvață, prin teatru și ateliere creative, cum să gestioneze emoțiile

Numeroase studii au demonstrat că inteligența emoțională este, adesea, mai importantă decât cea cognitivă, ȋn special atunci când vine vorba despre relații armonioase și nu numai. Dacă aceasta este stimulată de la vârste mici, copiii au șanse mai mari de a deveni adulți de succes.  Copii din instituții de învățământ din Sectorul 5, cu vârste cuprinse ȋntre 3 și 14 ani, ȋnvață, prin teatru și ateliere creative, cum să ȋși gestioneze emoțiile, ȋntr-un mod sănătos, ȋn cadrul proiectului ,,Cufărul cu emoții”.

Copiii din Sectorul 5 participanți în proiect vor ȋnvăța despre gestionarea emoțiilor ȋntr-un mod adecvat vârstei lor, prin instrumente precum piese de teatru pentru copii, video-uri educative, workshopuri de dezvoltare personală, ateliere de storytelling și creativitate.

Noțiunile dobândite se vor reflecta ȋntr-o atitudine mai bună a copiilor față de ȋnvățătură, profesori, colegi și familie. Educația non-formală ajută la dezvoltarea comportamentelor pozitive, la ȋmbunătățirea rezultatelor școlare și la creșterea gradului de responsabilitate a tinerilor. Ȋn același timp, contribuie și la diminuarea unor fenomene periculoase, precum bullying-ul sau abandonul școlar.

Proiectul ,,Cufărul cu emoții” este finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023, în baza Legii 350/2005 și este implementat de Asociația pentru Educație și Sănătate MENS SANA.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache.

Afișul evenimentului:

DISTRIBUIE ARTICOLUL