×
search-icon Created with Sketch.

14 Sep

17 Sep

Adresa Teatrul Municipal Lucia Sturdza BULANDRA, Sala Liviu Ciulei
Ora incepere 14 Sep - 19:0015 Sep - 12:0016 Sep - 12:0017 Sep - 12:00

Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache

Începe Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache

Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache în parteneriat cu Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra organizează în intervalul 14 -17 septembrie cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache.

Teatrul nu înseamnă distracție, teatrul înseamnă cultură, de aceea un spectacol bun clădește scena teatrului.

Zece trupe, opt studenți, trei piese de teatru, un recital de muzică și poezie, un workshop de teatru – dans și nu în ultimul rând filmul biografic „Regele Scamator. Ștefan Iordache” vor umple cu emoție zilele festivalului.

În deschiderea festivalului, pe 14 septembrie, la ora 19:00, în Recitalul de poezie și muzică „De la Eminescu la Nichita” vor fi pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Municipal Lucia Sturdza Bulandra: Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Marius Bodochi și Mircea Rusu acompaniați instrumental de Mihai Murariu la pian și Mihai Pintenaru la clarinet.

În cea de a doua zi a festivalului, începând cu ora 19:00, este pusă în scenă piesa „Fluturii sunt liberi”, în regia prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner, iar în distribuție sunt studenții Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași.

Pe 16 septembrie, ora 19:00, pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra va fi pus în scenă spectacolul „Hoții”, în regia conf. univ. dr. Anca Bradu, cu participarea extraordinară a lui Marian Râlea, alături de studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale.

Cum fără talent nu ajungi la meseria de actor și fără disciplină nu poți să o practici, în ultima zi a festivalului, începând cu ora 17:00, începe Festivitatea de premiere a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache.

„Jungla Tévé”, în regia lui Gigi Căciuleanu este spectacolul cu care se încheie festivalul și începe la ora 18:00, din distribuție făcând parte actorii Lari Giorgesc și Alina Petrică. Teatrul Bulandra, înființat în jurul personalității remarcabile a Luciei Sturdza Bulandra, teatru membru al Uniunii Teatrelor din Europa, este gazda Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache, ediția a III a.

Consultă programul complet al evenimentului

DISTRIBUIE ARTICOLUL