×
search-icon Created with Sketch.

Explorări și Transformări – Choices 2.0

Ce: Spectacolul “CHOICES 2.0”, performance și dans contemporan, o reinterpretare a spectacolului original

Unde: Sala de sport, Școala Gimnazială nr. 143 sector 5, București

Când: Duminică, 19 noiembrie, ora 15:00

Spectacolul de dans contemporan “CHOICES 2.0”, o reinterpretare a spectacolului original marchează duminică, 19 noiembrie, de la ora 15:00, finalul proiectului educativ și cultural „Explorări şi transformări”, un proiect conceput în primul rând pentru elevii şi tinerii din Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, dar care își propune totodată să ofere și o experiență culturală tuturor locuitorilor din acest sector.

Spectacolul original “CHOICES”, ce s-a desfășurat în data de 15 octombrie în Parcul Sebastian, a captivat publicul prin incursiunea sa emoționantă în evoluția de la copilărie la maturitate. Într-o poveste plină de grație și profunzime, spectacolul explorează trecerea timpului și îndeamnă privitorii să reflecteze asupra alegerilor pe care le-au făcut de-a lungul călătoriei lor personale. Prin dansul expresiv și mișcările impresionante, dansatorii ne conectează cu propria noastră călătorie și ne aduc aminte de momentele de puritate și pasiune care au definit copilăria noastră.

Noua producție “CHOICES 2.0” adaugă o dimensiune specială, integrând creațiile originale ale copiilor talentați din școlile din Sectorul 5 al Capitalei. Atelierele educativ-creative la care au participat acești tineri au fost spațiul în care imaginația și talentul au prins viață, adăugând culoare și inovație spectacolului. Costumele elaborate, elementele arta vizuală, măștile, compozițiile muzicale și mișcările de dans energice vor completa experiența spectacolului.

Coregrafia este semnată de Elena Zamfirescu și scenografia de Kademian. Coordonatorul artistic al spectacolului este Matei Stoian iar coordonator de proiect, Anca Maria Ciofîrlă. 

Distribuția: Raluca Botez, Bianca Geantă, Eliza Gîdoi, Ştefan Orheanu, Oana Strunilă, Elena Zamfirescu.

Mai multe detalii despre spectacol puteți găsi pe pagina evenimentului –

 Eveniment CHOICES, 15 octombrie

Scopul proiectului „Explorări şi transformări” este facilitarea unei abordări culturale şi participative în explorarea unor alternative creativ educaționale la petrecerea timpului, exprimarea personală şi dezvoltarea individuală a adolescenţilor, tinerilor şi a altor categorii de cetăţeni ai Sectorului 5 din Bucureşti, pornind de la transformările specifice vârstelor fragede. De asemenea, proiectul îşi propune să contribuie la valorificarea patrimoniului natural şi antropic al acestui sector şi la dezvoltarea scenei sale culturale.

Peste 200 de elevi din școlile gimnaziale Nr. 126 și Nr. 143 din București au participat în ultimele săptămâni la o serie de 16 ateliere creative despre artele vizuale, elemente de scenografie, costume de spectacol, măști și sound design. 

Rezultatele proiectului includ o publicaţie şi un film de prezentare a desfăşurării proiectului, a participanţilor, partenerilor şi finanţatorului, prezentate cetăţenilor Sectorului 5 al capitalei şi care urmează a fi diseminate gratis tuturor instituțiilor de învăţământ de pe raza Sectorului 5, prin care acestea vor beneficia de un model de bună practică şi o posibilă sursă de inspiraţie pentru organizarea şi modalitatea de implementare a unor iniţiative cultural-educative ideale pentru integrarea în programul „Şcoala altfel”.

De asemenea, realizarea acestui proiect reprezintă şi o modalitate importantă de susţine profesională oferită de Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, pentru 16 profesionişti în domenii culturale diferite, care la rândul lor contribuie la dezvoltarea scenei culturale şi valorificarea patrimoniului acestui sector al capitalei.

Informaţii mai multe pe platformele de social media ale proiectului Explorări și Transformări:

Proiect inițiat de Asociația MONTAGE

Despre Asociația MONTAGE puteți afla mai multe pe platformele: www.galeriemontage.com, pagina de FB: https://www.facebook.com/galeriamontage

Parteneri: Agenția de Carte, Școala Gimnazială nr. 126 București, Școala Gimnazială nr. 143 București, Fundația pentru Tineret a Municipiului București, Asociația Euro Culturart.

Primăria Sectorului 5

Proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

DISTRIBUIE ARTICOLUL