×
search-icon Created with Sketch.

Premierea elevilor și studenților participanți la Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache

Sectorul 5 al capitalei a aniversat cea de-a IV-a ediție a festivalului sub patronajul Ministerului Culturii.

Festivitatea de premiere a tinerilor participanți în cadrul concursului a avut loc pe 3 noiembrie 2022, la Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, Sala Liviu Ciulei.

Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache a luat ființă în anul 2019, în memoria marelui actor și este organizat de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

Ediția a IV-a a festivalului s-a desfășurat sub patronajul Ministerului Culturii.

În cadrul festivității de premiere au fost prezenți András István Demeter, Secretar de Stat în Ministerul Culturii și Constantin Melnic, Primar al Sectorului 5. Cei doi reprezentanți au înmânat premiile tinerilor câștigători la secțiunea individual și trupe.

Din juriu au făcut parte actorul Marius Bodochi, teatrologul și criticul de Teatru Ludmila Patlanjoglu și actorul Lari Giorgescu.

Fiecare seară a festivalului a fost încheiată de recitaluri si spectacole excepționale cu maestrul Horațiu Mălăele, actorul și muzicianul Adrian Nour, Trio Zamfirescu, Teatrul Excelsior și Universitatea Națională de Arte Teatrale și Cinematografice I. L. Caragiale.

Evenimentul cultural a avut pe parcursul celor 4 zile un public de aproximativ 2000 de spectatori atât pe durata concursului, cât și în timpul spectacolelor invitate.

Anul acesta festivalul s-a bucurat de participarea în concurs a unui număr de 200 de elevi, studenți și profesori coordonatori de la instituțiile de specialitate din București, Brașov, Iași, Constanța, Năvodari și Târgu-Mureș.

Premiile la Secțiunea Individual:

Premiul al III-Lea: Fabian Ciobanu (București)

Premiul al II-Lea: Alex Marian Gabera (Târgu-Mureș)

Premiul I: Ștefan Theodor Radu (București)

Premiile la Secțiunea Trupe:

Premiul al III-Lea: Trupa Amprente (Brașov)

Premiul al II-Lea: Trupa Tutti Frutti (București)

Premiul I: Trupa Aici (Constanța)

Trofeul Ștefan Iordache, Individual: Oana-Maria Tudoran (Târgu-Mureș)

Trofeul Ștefan Iordache, Trupe: Trupa As (București)

DISTRIBUIE ARTICOLUL