×
search-icon Created with Sketch.

Teatrul Godot celebrează Ziua Națională a României cu spectacolul – lectură Constantin

Vineri, 1 Decembrie, de la ora 17:00 și de la ora 20:00, Teatrul Godot aduce pe scena Palatului Bragadiru din Capitală figura lui Constantin Brâncoveanu, așa cum a fost el așezat în pagină de dramaturgul Alexandru Popa și pus în scenă de George Remeș și Alexandru Popa.

Intrarea la ambele spectacole este liberă, pe baza unei rezervări, aici, pentru ora 17:00, iar aici, pentru ora 20:00.

Constantin valorifică o perspectivă actuală a momentului istoric în care domnitorul muntean este mazilit de otomani, în ciuda faptului că i-a fost promisă domnia pe viață. Brâncoveanu, în pofida faptului că primit șansa de a-și salva viața, cu condiția de a renunța la credința creștină, a refuzat, preferând să moară împreună cu copiii săi. Dincolo de intriga istorică, spectacolul Constantin lansează provocarea de a reflecta la valori umane care au însoțit destinul martirului român, precum și al altor figuri notabile din istorie: onoarea, demnitatea, smerenia și credința.

Vorbim despre un spectacol-eveniment, o producție cu o anvergură fără precedent în teatrul independent, care aduce spectatorilor un text contemporan, ce evocă provocator un reper esențial din istoria națională, într-un decor în care este reconstruită vizual, sonor și olfactiv o epocă decisivă pentru dezvoltarea culturii și civilizației românești”, a spus dramaturgul și regizorul Alexandru Popa.

Spectacolul se adresează publicului interesat de teatru, istorie și de poveste, de  actualitatea unor teme care nu încetează să hrănească spiritele. Tinerii vor avea ocazia să cunoască o parte din istoria care le este prezentată la școală, iar adulții să afle și o altă perspectivă asupra convingerilor lor.  

Constantin va fi găzduit într-un spațiu cu valoare istorică, arhitecturală și culturală, Palatul Bragadiru din Capitală.

Organizatorul, Fundația Godot, așteaptă publicul la spectacolul – lectură din ziua de vineri, 1 Decembrie, unde îi veți putea vedea pe actorii Gelu Nițu, care îl va interpreta pe Constantin Brâncoveanu, Ion Haiduc, care va fi Ianache Văcărescu, Mihaela Sârbu, puternica soție a domnitorului, Marica Brâncoveanu, Denis Hanganu, figura sultanului Ahmed al III-lea, George Remeș, temutul Mustafa Aga, Alex Chindriș, tânărul Constantin II Brâncoveanu, și mulți alții.

Spectaculoasa scenografie, precum și costumele de epocă sunt semnate de Maria Constantin, iar sound design-ul îi aparține lui Ștefan Rădulescu.

Biletele pentru avanpremiera, care va avea loc în 11 decembrie, vor fi puse în vânzare la sfârșitul lunii noiembrie.

 Premiera spectacolului va avea loc în ianuarie, 2024.

Constantin este un proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023”

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache

Pentru mai multe informații accesați Website, Facebook și Instagram Teatrul Godot.

Contact:

Ioana Anca Crăciun

Social Media | Comunicare

E-mail: comunicare.ioanacraciun@gmail.com

Telefon: 0727.638.817

DISTRIBUIE ARTICOLUL