×
search-icon Created with Sketch.

Asociația Culturală pentru Educație prin Artă prezintă modulul educațional pentru elevi „FĂRĂ BULLYING ÎN SECTORUL 5”

În perioada 1 noiembrie — 14 decembrie 2023, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă organizează 10 sesiuni ale proiectului cultural „FĂRĂ BULLYING ÎN SECTORUL 5 – modul educațional pentru elevi” în 4 școli partenere din Sectorul 5 al Capitalei, proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023.

În fiecare școală, respectiv: Școala Gimnazială nr. 136, Școala Gimnazială nr. 115, Școala Gimnazială nr. 144 și Școala Gimnazială „I. G. Duca”, vor fi organizate câte două sesiuni ale modului educațional marca ACEA. Astfel, elevii din școlile partenere în proiectul de față vor participa la zece reprezentații ale spectacolului „A II-a B”, urmate de sesiuni de ateliere de jocuri cu tematică anti-bullying.

Prin proiectul „FĂRĂ BULLYING ÎN SECTORUL 5 – modul educațional pentru elevi”, organizatorii își propun să aducă în atenție bullying-ul la nivelul claselor primare – situații ce sunt, din păcate, mult prea des întâlnite. Prin intermediul activităților proiectului de față, nu numai că vor fi identificate tipurile de bullying întâlnite de elevii claselor O-IV, dar vor fi oferite modalități de gestionare și de combatere a acestora.

Proiectul vizează includerea copiilor din grupurile defavorizate în calitate de beneficiari direcți ai activităților propuse, oferindu-le o experiență teatrală unică. În contextul Sectorului 5, acest aspect este cu atât mai relevant cu cât nu toți copiii au access în mod regulat la evenimente teatrale. Mare parte dintre copii nu au participat în trecut la evenimente teatrale și nu au fost expuși activităților educative prin teatru, întrucât majoritatea teatrelor pentru copii se  află în centrul orașului. Cu alte cuvinte, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă urmărește, pe de-o parte, familiarizarea copiilor din Sectorul 5 cu universul teatrului, cu precădere copiii care nu au avut oportunitatea de a participa la spectacole de teatru sau de a se bucura de astfel de experiențe până în prezent și, pe de altă parte, oferirea sprijinului prin intermediul educației non-formale în gestionarea situațiilor de bullying.

Prin realizarea spectacolului „A II-a B” (bazat pe o poveste originală de Oana Răsuceanu, având ca tematică gestionarea situațiilor de bullying din clasele primare) și prin participarea la atelierele tematice anti-bullying, proiectul de față le oferă copiilor o întâlnire cu patru dintre cei mai cunoscuți actori dedicați lucrului cu publicul tânăr din sfera educației non-formale prin teatru: Adina-Elena Lucaciu, Irina-Gabriela Velcescu, Andrei Barbu și Nicoleta Lefter.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

  • realizarea a 10 reprezentații ale piesei de teatru „A II-a B”;
  • realizarea a 10 ateliere anti-bullying în urma participării la reprezentațiile piesei de teatru „A II-a B”;
  • 1000 de copii spectatori.

Prin textul ales să fie montat, prin proiecțiile video, prin decorul atractiv, prin jocul profesionist dedicat copiilor care construiesc spectacolul și întregesc rolul educativ al acestuia, precum și prin ateliere anti-bullying cu specific teatral, de asemenea parte a acestui modul, ACEA, prin proiectul „FĂRĂ BULLYING ÎN SECTORUL 5 – modul educațional pentru elevi” le oferă copiilor școlilor bucureștene partenere din Sectorul 5 o mână de ajutor în combaterea evenimentelor de bullying ce se petrec în jurul lor.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache.

www.cultural5.ro

www.sector5.ro

DISTRIBUIE ARTICOLUL