×
search-icon Created with Sketch.

YOUTH COMPASS

Asociația Better Youth invită tinerii cu domiciliul sau elevi ai unei unități de învățământ din Sectorul 5 al Municipiului București să ia parte la proiectul „YOUTH COMPASS”, proiect proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023, în baza Legii 350/2005, prin care se urmărește să le ofere tinerilor oportunitatea de a participa la ateliere GRATUITE de lifecoaching. Scopul acestui proiect este asigurarea tinerilor cu abilități necesare pentru îndeplinirea obiectivelor personale și profesionale ce aduc bunăstare și succes. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache

Atelierele din cadrul proiectului se vor desfășura în perioada 06 noiembrie – 10 decembrie 2023, cu un număr de 6-8 grupe, iar fiecare grupă va avea o durată de 6 zile.

Asociația alocă 200 de locuri pentru tinerii din Sectorul 5 cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani care sunt la începutul călătoriei lor de descoperire a sinelui și a scopului lor în viață. Ne dorim să le oferim un spațiu sigur unde își pot explora valorile, pasiunile și abilitățile, iar prin intermediul unui curs de lifecoaching bine structurat, să le îmbogățim setul de competențe esențiale necesare pentru a naviga cu succes prin provocările personale și profesionale. Atelierele vizează dezvoltarea tinerilor prin gestiona cu mai multă eficiență viața, stabilirea obiectivelor realiste și tangibile. Astfel, ne-am gândit la o tematică interactivă cu efecte imediate și un grad mare de aplicabilitate: autocunoaștere și autoevaluare, viziune și scop, stabilirea obiectivelor SMART, planificare și organizare, gestionarea obstacolelor și rezistenței, abilități de luare a deciziilor, responsabilitate și angajament, monitorizarea și evaluarea progresului, sănătatea mentală și bunăstarea.

Echipa de proiect va crea un șablon care să ajute tinerii să-și stabilească obiective, să planifice acțiuni și să-și urmărească progresul. Scopul acestei activități este de a crește gradul de asimilare a noilor abilități învățate în urma atelierelor de lifecoaching. Aceștia vor asimila mult mai bine toate noțiunile prezentate, deoarece va fi primul moment în care vor pune în practică elementele învățate la cursuri.

Participanții se pot înscrie la ateliere prin completarea formularului de înscriere,  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7Sr0VqsEoluJwoCdzrZSMwzmW-6PN6KfEx-BU6_DH8DO4bQ/viewform?usp=sf_link , regăsit și pe website-ul Asociației Better Youth, https://betteryouth.ro/

Înființată la începutul anului 2017 de trei tinere studente, Asociația Better Youth are ca scop promovarea oportunităților în rândul tinerilor din România prin derularea de proiecte de dezvoltare a competențelor profesionale și personale ale acestora. Direcțiile pe care asociația se axează pentru a-și atinge scopul sunt educația și dezvoltarea tinerilor. Motivația membrilor de a se implica în proiect derivă din dorința de a furniza soluții educaționale complementare care se adresează exclusiv tinerilor și modului lor de gândire, astfel asigurându-le competențe ce întregesc cunoștințele obținute prin educația formală.

Raicu Stelian,

Responsabil PR Asociația Better Youth

Mobil: 0729050803

Vizual eveniment:

DISTRIBUIE ARTICOLUL